fbpx

Zijn wimperextensions slecht voor je eigen wimpers?

“Van wimperextensions beschadigen je wimpers toch?” Inmiddels ga ik al twee jaar door het leven met wimperextensions en in die tijd heb ik de nodige vragen gekregen. Van lash extensions zouden je eigen wimpers uitvallen, afbreken en dunner worden. Kloppen deze overtuigingen wel of zijn het puur mythes? Uit mijn persoonlijke ervaring en de expertise van Ivy, leg ik het jullie uit.

Beschadigen je eigen wimpers van wimperextensions?

Worden je wimpers dunner, korter of schaarser van wimperextensions? Ja en nee. Bij behandelingen van mijn wimpers door Ivy zag het er altijd prima uit. Ik heb wel eens een break genomen na het dragen van extensions van een paar maanden lang, waarna ik mijn gewone wimperkrul-en-mascara-routine weer oppakte. Het resultaat was hetzelfde als voorheen.

Storytime: Toen ik een jaar in Spanje woonde, kon ik de wimpers niet missen en heb ik twee andere wimpersalons ervaren. Bij nummer één werd door de ‘lash stylist’ bij elke refill, de oude wimpers van mijn eigen wimpers geplukt met een pincet(!). Je hoort het goed. Je kan je vast voorstellen dat dat niet erg prettig was. De tranen rolden van m’n wangen. Door dit soort taferelen zullen je eigen wimpers inderdaad beschadigen.

Een paar maanden later kreeg ik een wel erg schaarse refill en vroeg om de reden. Ze liet een foto zien van mijn kale wimpers. Tot mijn schrik had ik ongeveer 50% van mijn oorspronkelijke wimpers over. Dunner, korter en minder. Ik heb nooit slechte wimpers gehad, maar kies voor wimperextensions voor het gemak. Nou, dat was toen wel even anders. En daarom is het zo van belang dat je met zorg een salon uitkiest. Bekijk de Google reviews en foto’s van hun werk online. Don’t be sorry.

Vallen je wimpers sneller uit door wimperextensions?

Ik begrijp waar deze vraag vandaan komt. Een wimper die naar beneden dwarrelt of op je kussen vindt valt drie keer zo veel op wanneer er een wimperexstension aan vast zit. Daarnaast zijn er zat meiden die rondlopen met te dikke of te lange wimperextensions die verkeerd geplaatst worden. Het komt daarbij ook nog voor dat de haartjes onbewust aan elkaar gelijmd worden, waardoor bij de natuurlijke uitgroei van wimpers de wimperhaar die het langzaamste groeit eruit getrokken wordt door de andere. Daarnaast kunnen zware extensions een te grote last zijn voor je eigen wimperharen. Je wimperhaar kan bezwijken onder te veel lengte of dikte van de wimperextension ten opzichte van je eigen wimperhaar.

Storytime: Bij de tweede salon in Spanje had ik betere hoop. Helaas mocht ook dat niet baten. Toen ik na een flink lange ligsessie in de spiegel keek, zag ik dat er een trosje wimpers aan elkaar vast geplakt zaten.

Kortom: kies je salon met zorg

Als je naar een goede salon gaat met kennis van zaken hoe je je geen zorgen te maken. Las eventueel elk jaar een pauze in om je wimpers wat rust te geven. Daarnaast is het belangrijk dat de extensions niet te dik en te lang zijn omdat dit de eigen wimperhaar kan belasten. Hier kan je stylist je goed over adviseren.

Nodig is een break overigens niet. Eigenaar Ivy heeft al jaren geen break genomen en nog steeds een prima set wimpers 😉

Vragen? Stel ze hieronder! We beantwoorden ze graag.

BEFORE
AFTER

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand